Πέμπτη 10 Ιουλίου 2008

Ποιο είδος αστρολόγου σας ταιριάζει;

Στην ελληνική αγορά μπορεί να βρει κανείς πολλούς τύπους αστρολόγων. Ποιος είναι ο δικός σας τύπος; Ποιος τύπος σας ταιριάζει;

- ο τύπος του αστρολογικού αναλυτή. Ταιριάζει στο "χρηματιστηριακός αναλυτής" κι αντιμετωπίζει κάπως έτσι και την αστρολογία. Τον ενδιαφέρουν τα μεσοδιαστήματα κι οι αποκλίσεις και αισθάνεται θρίαμβο όταν εντοπίζει στατιστικές επαναλήψεις. Ασχολείται μερόνυχτα με το να διορθώσει τη μοίρα του ωροσκόπου και τσακώνεται με τους συναδέλφους όπως θα τσακωνόταν για τον Ολυμπιακό. Δυστυχώς δεν έχει πολλές ευαισθησίες όταν σας δίνει την πρόβλεψη. Αυτή είναι. Σ' αρέσει; Πάρτην.

- ο τύπος του αστρολογικού συμβούλου. Σας κάνει ένα ωραίο ψυχογράφημα, αλλά προβλέψεις μηδέν. Ίσως να συμβεί αυτό, ίσως να συμβεί εκείνο, δεν είμαστε σίγουροι γενικά για τίποτα στη ζωή και πάντως στο τέλος θα αποφασίσει το υποσυνείδητο σας. Καλός για εξομολογητής, αλλά από αποτέλεσμα μάλλον τίποτα.

- ο τύπος του αστρολόγου - ταρωμάντη. Ανακατεύει χαρτιά και ζώδια και κοιτάζει πρώτα πρώτα στο χάρτη αν σας έχουν κάνει μάγια. Λίγο διαισθητικός, λίγο καφετζού, λίγο χαρτορίχτρα, υποψιάζεται το φίλο σας, τη μάνα σας ή την αδελφή σας. Σας δίνει συνταγές μαγείας και σας υπόσχεται το βράδυ να ρίξει την Ταρώ βασισμένος στα νούμερα του τηλεφώνου σας σε συνδυασμό με την ώρα που θα τον ξυπνήσετε. Μιλάει συνεχώς για το κάρμα (χωρίς να ξέρει τι είναι) και γι' αυτό μπορεί να τον μπερδέψετε με την επόμενη κατηγορία (αλλά στο 5λεπτο θα έχετε βρει τη διαφορά).

- ο τύπος του αστρολόγου - δασκάλου. Είναι σοβαρός, δε μιλάει πολύ, σας κοιτάει επιτιμητικά όταν πάτε να αστειευτείτε κι αν μιλήσετε για ασθένεια ή θάνατο σας λέει ότι αυτά δεν επιτρέπονται στους σωστούς αστρολόγους. Ακολουθεί τους κανόνες, παίρνει πολύ σοβαρά τη δουλειά του και σας προτείνει να γραφτείτε σε μία σχολή εσωτερικής φιλοσοφίας για να εξελιχθείτε πνευματικά.

- ο τύπος του φτασμένου αστρολόγου. Με σας θα ασχοληθεί τώρα; Εδώ κάνει προβλέψεις για τον πρωθυπουργό και την πορεία της χώρας, βγάζει βιβλία και διδάσκει σε τόσες σχολές. Τι να σας κάνει εσάς; Συνήθως σας ξεπετάει στα γρήγορα ή σας παραδίδει σε κάποιο μαθητή του ή σας δίνει ένα report γραμμένο από ένα πρόγραμμα αστρολογίας (όχι συνήθως δεν έχει γράψει ο ίδιος τις ερμηνείες που τυπώνει το πρόγραμμα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: