Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2008

Ενδιαφέρουσες...

αναφορές αλλά και κάποια σημεία που ξενίζουν μπορεί να βρει κανείς στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Αστρόπολις.

Στη στήλη του planet cam ενδιαφέρον έχει ο παραλληλισμός της κίνησης δύο αργών πλανητών με τον ανταγωνισμό των υπερδυνάμεων. ¨Το διαρκές εξάγωνο ανάμεσα στον Ποσειδώνα και τον Πλούτωνα από το τέλος του Β'Παγκοσμίου Πολέμου έως τις αρχές της δεκαετίας του '90 όρισε την περίοδο του ανταγωνισμού των υπερδυνάμων". Θα προσθέταμε ίσως ότι το εξάγωνο των πλανητών όρισε και μία περίοδο "δημιουργικής" συνεργασίας μεταξύ ιδεολογίας και εξουσίας, όπου η πρώτη στήριζε τη δεύτερη κι η δεύτερη την πρώτη.

Στη στήλη της Ουρανίτσας με πολύ ενδιαφέρον διαβάσαμε την αναφορά στην περίπτωση του αρχαίου αυτοκράτορα Διομιτιανού.

Μας κούρασε κάπως - όταν φτάσαμε πια στην 3η σελίδα το άρθρο για το ζωδιακό και την rock σκηνή. Ίσως οι τρεις σελίδες να ήταν αρκετές γι' αυτό το άρθρο, ενώ αισθανθήκαμε άβολα με κάποιες έμμεσα διαφημιστικές και μάλλον εκτός θέματος στήλες γαστρονομίας, ασφαλιστικών συμβουλών, bye bye ψωμάκια, κλπ. που ίσως να ήταν χρήσιμες στο τέλος του τεύχους.

Συμβολικό το άρθρο για τα καπέλα αλλά δύσκολη η ανεύρεση πρακτικής αστρολογικής χρησιμότητας, πιο έμμεσο ίσως από ό,τι θα έπρεπε το κριτικό άρθρο του la pelle noir (που ευρισκόμενο στο μέσο της σελίδας και πιάνοντας ίσως το πιο σοβαρό θέμα του τεύχους θα μπορούσε αν είχε ιδωθεί αλλιώς να είναι κάλλιστα το κύριο άρθρο ή ένα στιβαρό editorial) και καταξιωμένη πλέον μεταξύ άλλων και η στήλη σαν του επιθεωρητή Ερμείδη.

Καταλήγοντας πιστεύουμε ότι ένα στιβαρό κύριο άρθρο ή editorial θα πρόσθετε σημαντικά στο περιοδικό, ενώ οι αναφορές δημοσίων σχέσεων θα ήταν καλό να πάνε σιγά σιγά στο πίσω μέρος της έκδοσης.

Καλή συνέχεια στην έκδοση...

Δεν υπάρχουν σχόλια: