Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

Άγγελοι και Πύλες του Ανεξήγητου

Με ένα βουβό προβληματισμό παρακολούθησα ένα μέρος από την εκπομπή του Κου Χαρδαβέλλα το Σάββατο για τις πύλες του Ανεξήγητου. Προσκεκλημένοι "ειδικοί" επί του θέματος των Αγγέλων. Άνθρωποι που ισχυρίζονταν ότι καλούν Αγγέλους στην καθημερινή τους ζωή για να θεραπεύσουν. Θεραπευτές ρέικι που ανεβάζουν τη συχνότητα μας για να επικοινωνήσουμε στη συχνότητα των Αγγέλων, άλλοι που καλούσαν πλειάδες Αγγέλων να μπουν στο σώμα μας για να θεραπεύσουν τα τραύματα μας και άλλα πολλά.

Στα ιντερμέδια των ρεπορτάζ ο Κος Χαρδαβέλλας, κατά τα άλλα έγκριτος δημοσιογράφος με εξέπληξε με την εκφώνηση ερωτήσεων στους τηλεθεατές για το τι τύπου γήινος άγγελος είστε. Με έκπληξη είδα μία εκπομπή μεταμεσονύχτια, που υποτίθεται κάνει σοβαρό ρεπορτάζ να επιδίδεται σε τεστ τηλεθεατών πρωινής ώρας.

Αλλά και πέραν αυτού εντύπωση μου προκάλεσε και μία γενικότερη χαλάρωση και ανοχή απέναντι στους ισχυρισμούς των θεραπευτών ότι χειριζόντουσαν τους Αγγέλους σα να ήταν απλό μηχανήματα μασαζοθεραπείας. Κάποια στιγμή εκφώνησε την ερώτηση "δηλαδή αν πάω τώρα εκεί στη γωνία και καλέσω Αγγέλους θα έρθουν", αλλά με ύφος ήπιο και τρόπο που ούτε καν δόθηκε σημασία.

Σαν κερασάκι στην τούρτα ήρθαν τα βίντεο που έδειχναν την παρουσία Αγγέλων σε νοσοκομείο της Αμερικής και η επιβεβαίωση του παρουσιαστή ότι έχει μελετηθεί το φαινόμενο και δεν είναι τρυκ ή αντικατοπτρισμός. Υποθέτω ότι αρκεί η εμπιστοσύνη που έχουμε στη μακρά πορεία του παρουσιαστή για να το δεχτούμε.

Θα μου πει κάποιος. Πώς κρίνω την παρουσία Αγγέλων όταν μιλάμε συνεχώς για Εσωτερισμό ή για Αστρολογία; Γιατί με ενοχλεί η ευκολία κλήσης των Αγγέλων και δε με ενοχλούν οι αναφορές στην μοίρα ή το κάρμα; Πιθανόν να έχει ένα δίκιο όποιος ισχυριστεί κάτι τέτοιο, αλλά κάπου κάπως με κάποιο τρόπο όλη αυτή η ιστορία πολύ μου θυμίζει την εποχή της Μπλαβάτσκυ και τους δασκάλους που ήταν έτοιμοι να μας σώσουν. Αυτούς που ανήκουν στη λεγόμενη Λευκή Αδελφότητα. Αλλά και την ομάδα Ε που κι αυτή θέλει βρε παιδί μου με το ζόρι να μας σώσει.

Τελικά γιατί προχωρούμε σε αναζήτηση; Για να βρούμε μία νέα πίστη να σωθούμε; Ένα Άγγελο, Δάσκαλο ή άλλο μπαμπάκα να μας σώσει; Ή να βελτιωθούμε ως άνθρωποι και να αποκτήσουμε αυτογνωσία;

Ο προβληματισμός μεγάλος κι ενόψει της έλευσης του Ποσειδώνα στους Ιχθύς τα επόμενα χρόνια. Και πολύ τριγυρνάει στο νου μου ότι αντί να ακούμε το Λιακόπουλο να λέει για εξωγήινους στην τηλεόραση και να μιλάμε για αστρολογία θα έχουμε κάποιον να μας λέει με ποιους Αγγέλους συνέφαγε χτες το απόγευμα για να αποφασίσει για τη μοίρα του κόσμου.

Ας είμαστε όλοι καλά κι ας κρατήσουμε ελπίζω τα μυαλά μας στη θέση τους.

1 σχόλιο:

_ είπε...

'Οσο υπάρχει τράπουλα θα βγαίνουν και Ρηγάδες, κι όσο υπάρχουν δάσκαλοι θα βγαίνουν μαθητάδες. Τι μαθητάδες είναι τώρα, άλλη υπόθεση.