Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

Εντυπώσεις από το 2nd Annual Astrology Student Conference

Στις 4 και 5 Απριλίου έγινε στο Λονδίνο το 2ο ετήσιο συνέδριο σπουδαστών αστρολογίας. Χορηγοί του συνεδρίου ήταν η London School of Astrology (LSA) και η Mayo School of Astrology και θέμα του συνεδρίου Η Αστρολογία των σχέσεων.

Λίγα λόγια για τους ομιλητές:

1. Alan Oken: Μία από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες στην παγκόσμια αστρολογία σήμερα. Προσανατολισμένος κυρίως στην εσωτερική αστρολογία και τη μεταφυσική και γνωστός για το συγγραφικό του έργο. Μερικά από τα βιβλία του είναι τα Soul-Centered Astrology, Houses of the Horoscope, Rulers of the Horoscope, κ.ά. Αμερικανός στην καταγωγή, ζει εδώ και κάποια χρόνια στη Λισσαβώνα, όπου διδάσκει κυρίως σε εσωτερικούς κύκλους (www.alanoken.com)

Θέμα της ομιλίας του Alan Oken ήταν η σχέση της Σελήνης και ο ρόλος της στη διαμόρφωση των σχέσεων. Προσωπικές σημειώσεις από την ομιλία (χειρόγραφες) θα επισυνάψω σε μεταγενέστερο χρόνο στο Blog για όσους ενδιαφέρονται.

2. Deborah Houlding: Γνωστή αστρολόγος, προσανατολισμένη στην ωριαία αστρολογία και υπεύθυνη του www.scyscript.co.uk η Deborah Houlding είναι άλλη μία από τις μορφές της σύγχρονης ευρωπαϊκής τουλάχιστον αστρολογίας. Προσγειωμένη και πρακτική (Ωροσκόπος Καρκίνος με Σελήνη στον Ταύρο) επικεντρώθηκε στην ωριαία ανάλυση των ερωτημάτων των σχέσεων.

Και γι' αυτό το θέμα θα προσπαθήσω να αναρτήσω σχετική δημοσίευση.

3. Adrian Ross Duncan: Ίσως λιγότερο γνωστός, ο Adrian Ross Duncan προέρχεται από το χώρο της mundane astrology, αλλά στην ομιλία ανέπτυξε θέματα συμβουλευτικής ζευγαριών. Μία ειδική ανάρτηση και γι' αυτό μάλλον θα είναι απαραίτητη.

4. John Green: Αστρολόγος και υπεύθυνος σπουδών του CPA (αστρολογική σχολή και αυτή) ο John Green ανέπτυξε το ρόλο του Ποσειδώνα και του Πλούτωνα στην οικοδόμηση των σχέσεων

5. Wendy Stacey και Frank Cliffort: Υπεύθυνοι σπουδών (principals) της Mayo School of Astrology και του LSA, η Wendy και ο Frank αναφέρθηκαν η πρώτη στο ρόλο των πλανητών χωρίς όψεις και ο δεύτερος στο ρόλο του Άρη και της Αφροδίτης στις σχέσεις γενικότερα.

6. Lynn Bell: Τελευταία όχι γιατί είναι λιγότερο σημαντική, αλλά επειδή δεν είχα την ευκαιρία να την παρακολουθήσω, καθώς καθυστέρησα τη 2η μέρα στο συνέδριο, η Lynn Bell, από το λίγο που κατάφερα να την ακούσω στις ερωτήσεις στο τέλος του συνεδρίου έδειξε μία συγκροτημένη άποψη για τις απαρχές της αστρολογίας. Πολύ ενδιαφέρουσες οι προσεγγίσεις της γιατί ο έκτος οίκος θεωρήθηκε οίκος της ασθένειας και ο 12ος ο οίκος της ψευδαίσθησης.

Τα αποτελέσματα βέβαια ενός αστρολογικού συνεδρίου δεν είναι δυνατόν να καταγραφούν σε μία απλή ανάρτηση. Ωστόσο ένα μέρος αυτών των γνώσεων θα προσπαθήσω να μεταφέρω σε διάφορες δημοσιεύσεις τόσο στο blog όσο και σε ιστοσελίδες που δραστηριοποιούμαι σταδιακά, καθώς πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικές και το κυριότερο τελείως σύγχρονες όσον αφορά την αστρολογία...

Καλή ανάγνωση λοιπόν, αγαπητοί αναγνώστες και στο επανειδείν...

Δεν υπάρχουν σχόλια: