Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

Γιατί ό,τι δε μας σκοτώνει μας κάνει πιο δυνατό

Αυτή η φράση (του Νίτσε αν δεν απατώμαι) δείχνει με παραστατικό τρόπο τον τρόπο που ο Πλούτωνας (ή για άλλους η 1η ακτίνα) αλλάζει τη ζωή μας. Αντιμετωπίζουμε τους ίδιους τους φόβους, την ίδια τη ζωή και το θάνατο γιατί όπως λέει και ο Κάλβος όταν έρθει η νύχτα θα είσαι εκεί μόνος να τον αντιμετωπίσεις.

Η συνηθισμένη αστρολογία αποφεύγει τους φόβους. Αρκείται στην πρόληψη και την αποφυγή των γεγονότων. 'Οντας Κρόνια προσπαθεί να διατηρήσει το status quo, την αίσθηση ότι ελέγχουμε τη ζωή μας. Ο σοφός κυβερνάει τα άστρα του λέμε, αλλά με τον Πλούτωνα τέτοια μαγειρέματα δεν παίζουν. Στο χειρουργικό τραπέζι με σύνοδο ωροσκόπου, σελήνης και πλούτωνα σε αντίθεση με το γενέθλιο Ήλιο σου είσαι εσύ κι αυτός. Τα δυο σας. Σε πλήρη συνείδηση των γεγονότων, αφού φροντίζει σαδιστικά να μη σου γίνει καν πλήρης αναισθησία. Να νιώθεις το τράβηγμα του χεριού, το βίδωμα του κατσαβιδιού, το κάψιμο της καυτηρίασης. Κάτω από ένα σεντόνι που ακούς αλλά δε βλέπεις. Που λες στο γιατρό πού σε πονά κι άμα λάχει μπλέκεις και λίγο τον Ολυμπιακό. Ζωή και θάνατος ένα αστείο. Life is a joke. Αυτό μας διδάσκει τελικά ο Πλούτωνας. Κι αυτό που θα προσπαθήσεις να αποφύγεις σε περιμένει κοροϊδευτικά παρακάτω.

4 σχόλια:

Silversurfer είπε...

Βασίλη δύσκολος πλανήτης ο πλουτωνας …. Δεν συνδεεται με αυτόν τον κόσμο που ζούμε . πιστεύω πάντως ότι ο δίκαιος άνθρωπος δεν πρέπει να τον φοβάται .
Ίσως αυτό που πολύ δεν ξέρουν είναι ότι είναι ο πλανήτης της απόλυτης δικαιοσύνης .όταν ανακαλύφθηκε και έγινε ουσιαστικά διάσπαση με πολλές από τις ιδιότητες του Κρόνου να τις παίρνει ο πλουτων , μια από αυτές τις ιδιότητες είναι και η δικαιοσύνη , η καρμικη ώμος δικαιοσύνη , κατά την γνώμη μου ο πλουτων είναι η δικαστική εξουσία καιι ο Κρόνος η εκτελεστική . Ο πλουτωνας εάν δεν σε σκοτώσει μπορεί να σε κάνει υπεράνθρωπο , εξάλλου αυτός δεν είναι ο στόχος ? να υπερβείς τον ανθρώπινο χαρακτήρα να ανέβεις στην κλίμακα των οντων ? να εξουσιάζεις το πνεύμα και το πνεύμα να εξουσιάζει την ύλη .χωρίς ώμος την γνώση του νομού (και δεν εννοώ τον ανθρώπινο νόμο ) είσαι καταδικασμένος γιατί δημιουργείς το μοιραίο.

*δεν ξέρω εάν θεωρείς την αστρολογία και τον εσωτερισμό αδιάσπαστα πάντως τα γραφόμενα σου αυτό δείχνουν .

Vassilis Papadolias είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Vassilis Papadolias είπε...

Έτσι όπως τα λες δείχνουν τα πράγματα, silver, απλά μέχρι τώρα ήταν όλο το κατακεύασμα θεωρητικό ενώ τώρα τα βλέπω στην πράξη. Κι όταν απειλείται κανείς πραγματικά τότε φαίνεται πόσο ισχυρές είναι οι αντιστάσεις της επιβίωσης.

υγ: αδιάσπαστα δεν ξέρω αν είναι. θα έλεγα μάλλον ότι αυτός είναι ο δικός μου δρόμος

_ είπε...

Σωστά τα λες φίλε, κι εγώ χάλια περνάω αυτές τις μέρες, όσο κι αν το πάλεψα να πω ψέμματα στον εαυτό μου ότι θα'ναι γλυκούτσικος ο Πλουτωνάκος. Ας κοιτάμε ψηλά και την σωτηρία της ψυχής που λέει και το άσμα.