Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

Κρόνος - Πλούτωνας και οι πόλεμοι των συμφερόντων

Στο προηγούμενο τεύχος του Ζωή και Ζώδια (Οκτωβρίου) δημοσιεύτηκε μία προσπάθεια προσέγγισης από το γράφοντα της όψης Κρόνου - Πλούτωνα που σχηματίζεται στον ουρανό τους επόμενους μήνες. Λόγω περιορισμένου χώρου στο έντυπο το άρθρο περιείχε ένα μέρος των χαρτών της μελέτης. Δημοσιεύουμε παρακάτω την πλήρη έκδοση του άρθρου μαζί με τους σχετικούς χάρτες. Παρατηρήστε στο τέλος τις επιλεγμένες ημ/νίες πρόβλεψης. Μία από αυτές είναι η 2η Σεπτεμβρίου, ημέρα κήρυξης των εκλογών από τον τέως πρωθυπουργό. Αν και προσωπικά πίστευα ότι η κυβέρνηση θα πέσει αργότερα κι από το τετράγωνο Κρόνου - Πλούτωνα, είναι σημαντικό ότι οι κρίσιμες ημ/νίες απέδωσαν σε μία τουλάχιστον περίπτωση σημαντικά γεγονότα. Οι δε προβλέψεις για τους πολιτικούς αρχηγούς έγιναν με δεδομένα του Αυγούστου. Οι αναγνώστες μπορούν να κρίνουν πόσο έπεσαν μέσα.

Σημειώνουμε δε με σχετική ικανοποίηση και τη νεότερη δημοσίευση της Κας Πατέρα στον Αστρολόγο του Νοεμβρίου για την όψη Κρόνου / Πλούτωνα, η οποία είναι δεύτερη της ιδίας μετά από το τεύχος του Σεπτεμβρίου και στην οποία επανέρχεται πιο σωστά και τοποθετείται σε όλη τη γκάμα των γεγονότων που είναι πιθανά να συμβούν. Στην προηγούμενη δημοσίευση της είχε περιοριστεί στο ζήτημα της οικονομικής κρίσης.

-------

Κρόνος – Πλούτωνας και οι πόλεμοι των συμφερόντων

Αύγουστος 1914, Σεπτέμβριος 1939, Φεβρουάριος και Μάιος 1948, Οκτώβριος 1956, Απρίλιος και Ιούνιος 1982, Σεπτέμβριος 2001. Τι κοινό έχουν αυτές οι ημερομηνίες στην ιστορία του 20ου αιώνα; Σημαντικά γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία της ανθρωπότητας όπως η έναρξη του πρώτου (Αύγουστος 1914) και του δεύτερου (Σεπτέμβριος 1939) παγκόσμιου πολέμου, διεθνείς κρίσεις με επίδραση στην παγκόσμια σκηνή, όπως ο πόλεμος ανεξαρτησίας του Ισραήλ και οι αραβοϊσραηλινοί πόλεμοι (Μάιος 1948, Οκτώβριος 1956, εισβολή στο Λίβανο τον Ιούνιο 1982), πραξικοπήματα στο ανατολικό μπλοκ (κομμουνιστικό πραξικόπημα στην Τσεχοσλοβακία το Φλεβάρη του 1948 και επέμβαση στην Ουγγαρία τον Οκτώβριο του 1956), τοπικές πολεμικές συγκρούσεις όπως ο πόλεμος των Φώκλαντ τον Απρίλιο του 1982 όλα μοιράζονται ένα κοινό παρονομαστή. Την προσπάθεια ανατροπής της κατεστημένης πολιτικής τάξης από δυνάμεις που βασίζονται στη δύναμη των όπλων ή εν πάση περιπτώσει σε μη νόμιμα μέσα.

Ο κατάλογος μακραίνει και συνεχίζεται με γεγονότα περισσότερο γνωστά στην ελληνική ιστορία όπως η μικρασιατική καταστροφή το Σεπτέμβριο του 1922, το πραξικόπημα στην Κύπρο τον Ιούλη του 1974, η αποστασία τον Ιούλιο του 1965 ή η πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη το Σεπτέμβρη του 1993. Κι αφήσαμε τελευταίο βέβαια το μέγιστο γεγονός του 21ου αιώνα ως σήμερα, την 11η Σεπτεμβρίου.

Τι κοινό έχουν τα παραπάνω γεγονότα από αστρολογικής πλευράς, ώστε να τα παραθέτουμε εδώ όλα μαζί στην ίδια σελίδα; Ο παράγοντας που τα συνδέει κατά την άποψη μας είναι το υπόβαθρο της σύγκρουσης (ή στήριξης) συμφερόντων που υποδηλώνουν οι όψεις μεταξύ Κρόνου και Πλούτωνα. Στο χάρτη έναρξης του πρώτου παγκοσμίου πολέμου βλέπουμε ότι Κρόνος και Πλούτωνας είναι σε σύνοδο που προοδευτικά γίνεται πιο στενή. Εδώ έχουμε την περίπτωση που τα κράτη βάδιζαν χέρι χέρι με τα οικονομικά συμφέροντα και πραγματικά επιδίωξαν και στήριξαν τον πόλεμο.



Στο χάρτη έναρξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου από την άλλη ο πόλεμος έρχεται χωρίς να το θέλουν τα κράτη (τετράγωνο), αλλά γίνεται αναγκαστικά γιατί υπάρχουν αναθεωρητικές δυνάμεις στην Ευρώπη.



Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα όμως είναι η επέμβαση των Αγγλογάλλων το 1956 στο Σουέζ. Το τετράγωνο είναι στην αποχώρηση του, καθώς ο Νάσερ εκπροσωπώντας το εθνικό κράτος (Κρόνος) έχει ήδη επιτεθεί στις πολυεθνικές (Πλούτωνας) κρατικοποιώντας τη Διώρυγα. Με το που πάει να φύγει από την όψη όμως ο Κρόνος ο Πλούτωνας νιώθει ελεύθερος να απαντήσει και αντεπιτίθεται.



Σε όλους τους χάρτες που είδαμε (και σε άλλους που θα δούμε στη συνέχεια και στο Παράρτημα του παρόντος) υπάρχει κάποια «έκρηξη» που υποδηλώνεται από κάποια όψη του Άρη ή του Ουρανού. Το υπόβαθρο όμως σχετίζεται πάντα με τη σύγκρουση κράτους και συμφερόντων που ανταγωνίζονται μεταξύ τους. Παραδοσιακά άλλωστε ο Κρόνος είναι ο πλανήτης του κράτους. Της κρατικής οντότητας που έχει συγκεκριμένα σύνορα και συγκεκριμένη νομική υπόσταση. Που έχει μία κρατική δομή που το στηρίζει και διεκπεραιώνει τη λειτουργία του. Μία εθνική οικονομία που στηρίζεται σε μαζική παραγωγή (αυτό που λέμε παραδοσιακός καπιταλισμός).

Ο Πλούτωνας από την άλλη είναι ένας πιο πρόσφατα ανακαλυφθείς πλανήτης και σχετίζεται με αυτό που λέμε διεθνές κεφάλαιο. Εταιρίες πετρελαίου για παράδειγμα ή έλεγχος των πηγών γενικότερα είναι ένα από τα θέματα του και η εξουσία που πηγάζει μέσα από αυτά. Με Πλούτωνα στον Αιγόκερω έχουμε μία τάση τα χρηματιστηριακά κεφάλαια και οι διεθνείς τράπεζες να περνάνε από κρίση, ο ανταγωνισμός για τους αγωγούς να κορυφώνεται αλλά και οι διεθνείς εταιρίες να επιτίθενται σε αυτό που λέμε εθνικό κράτος.

Ο Πλούτωνας ωστόσο εκτός από τα διεθνή συμφέροντα σχετίζεται πλέον φανερά και με τη διεθνή τρομοκρατία. Γιατί θα πρέπει να πούμε ότι αν τη δεκαετία του ’70 συνδέαμε την Αριστερά με τον Ουρανό και την ανατροπή ή τον Ποσειδώνα και τις μαζικές ιδεολογίες, η σημερινή ισλαμική τρομοκρατία σχετίζεται περισσότερο με τον Πλούτωνα. Υπόγεια, αδίστακτη συναισθηματικά, ακόμη (και κυρίως) για τον ενεργούντα την επίθεση αυτοκτονίας, πλήττουσα κυρίως άμαχο πληθυσμό στα πλαίσια του ολοκληρωτικού πολέμου, η σημερινή τρομοκρατία είναι καθαρά πλουτώνια και επιτίθεται στο κράτος.

Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της σύγκρουσης το βλέπουμε στο χάρτη της 11ης Σεπτεμβρίου. Σε ένα χάρτη που κυριαρχεί το μεγάλο τρίγωνο στον αέρα βλέπουμε ότι συμβαίνει ένα παγκόσμιο επικοινωνιακό γεγονός, αλλά ίσως κι ένα παγκόσμιο σχέδιο. Τα μεγάλα τρίγωνα δεν είναι πάντα τόσο καλά σε αυτές τις περιπτώσεις, γιατί όπως και στην έναρξη του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου υποδηλώνουν μακροπρόθεσμα σχέδια πίσω από τη δράση των τετραγώνων.

Στο χάρτη της 11ης Σεπτεμβρίου ο Κρόνος έχει πάλι μόλις αποχωρήσει από την αντίθεση με τον Πλούτωνα. Πολλοί αναρωτιούνται γιατί συμβαίνουν πολλά γεγονότα μόλις τελειώνει η όψη; Η απάντηση είναι προφανής βέβαια. Γιατί τότε οι πλουτώνιες δυνάμεις νιώθουν ότι ξέφυγαν από τον εναγκαλισμό της παρακολούθησης του κράτους.



Παραδείγματα έναρξης πολέμων με στενή επαφή Κρόνου / Πλούτωνα μπορεί να βρει κανείς κι άλλα πολλά. Η όψη Κρόνου – Πλούτωνα δεν είναι πάντα στενή, ώστε να δικαιολογεί κάποια σχέση κράτους – τρομοκρατίας ή κράτους – διεθνούς κεφαλαίου. Υπάρχει όμως πάντα ένα υπόβαθρο βίαιης κατάλυσης με την άσκηση καταλυτικής ισχύος. Σε πιο στενό ελληνικό επίπεδο η επαφή Κρόνου – Πλούτωνα εκδηλώνεται συνήθως ως πολιτική κρίση και πτώση κυβερνήσεων από υπόγεια συμφέροντα. Παραδείγματα τέτοια έχουμε στο χάρτη της Μικρασιατικής Καταστροφής (που ήταν και χάρτης πραξικοπήματος, καθώς δύο μέρες πριν είχε γίνει στρατιωτικό κίνημα), στο πραξικόπημα της Κύπρου το 1974, που έφερε την εισβολή, στην αποστασία του ’65 και στην πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη το 1993. Να περιμένουμε ίσως κάτι ανάλογο τον Οκτώβριο που έχουμε πάλι τετράγωνο Κρόνου – Πλούτωνα; Ας δούμε όμως τους χάρτες αναλυτικά πριν προχωρήσουμε.

Ο χάρτης της Μικρασιατικής Καταστροφής έχει ένα μεγάλο τρίγωνο Αφροδίτης (διεθνών σχέσεων) στο Σκορπιό.



Οι πλανήτες αυτοί υπόγεια συνεννοούνται με τον Πλούτωνα και επιτρέπουν την αναθεώρηση του Ουρανού. Στην καταστροφή της Σμύρνης ο διεθνής παράγων έκανε ότι δεν έβλεπε τι συνέβαινε. Κρόνος και Πλούτωνας βρίσκονται σε τετράγωνο και αυτό μάλλον ευνοεί την Τουρκία σε αυτό το χάρτη, καθώς εκείνη ήταν το εθνικό κράτος που αποκαθιστούσε την κυριαρχία του σε σύγκρουση με αυτό που κατά την άποψη της ήταν μία διεθνής συνομωσία των Συμμάχων να τη διαμελίσουν, χρησιμοποιώντας ως εργαλείο τους την Ελλάδα.

Λίγες ημέρες αργότερα, στις 9 Οκτωβρίου, όταν ο Άρης κάνει αντίθεση με τον Πλούτωνα και συμπληρώνεται ένα Ταυ – Άρη / Κρόνου / Πλούτωνα, το πλήθος διαδηλώνει στην Αθήνα κι απαιτεί την εκτέλεση των προδοτών. Στην Τουρκία η ίδια όψη δείχνει την κρατική βία (Άρης / Αιγόκερως) έναντι των προσφύγων (Πλούτωνας=θάνατος, Καρκίνος=Σελήνη=λαοί). Όπως βλέπουμε οι όψεις δεν εκφράζονται σε όλες τις χώρες με τον ίδιο τρόπο, αλλά ανάλογα με τα γεγονότα στην κάθε μία εκφράζονται και διαφορετικά.



Ο χάρτης του πραξικοπήματος στην Κύπρο το 1974 που οδήγησε στην εισβολή δείχνει επίσης ένα τετράγωνο του Κρόνου με τον Πλούτωνα. Μόνο που ο Κρόνος δείχνει ένα αδύναμο κράτος (σε αδυναμία). Η όψη είναι αποχωρίζουσα με αρκετή ανοχή, έτσι πολλοί δε θα τη θεωρούσαν ως αιτία του γεγονότος. Αντίθετα πιο πιθανό θα φαινόταν το τετράγωνο Ήλιου / Ουρανού. Αν και το τετράγωνο είναι πιο πιθανό να σχετίζεται με την ακριβή ημέρα που έγινε το γεγονός, ο πολλών μηνών ανταγωνισμός μεταξύ κυβέρνησης Κύπρου (και ΕΟΚΑ Β’ που δρούσαν θα λέγαμε σήμερα σαν παραστρατιωτικοί ήταν το γενικότερο υπόβαθρο που δημιούργησε το γεγονός και θυμίζει το τετράγωνο Κρόνου - Πλούτωνα. Γενικότερα άλλωστε από πλευράς διελεύσεων η έλευση του γεγονότος απαιτεί μία αργή διέλευση που να δίνει το υπόβαθρο και μία γρήγορη διέλευση που να ορίζει την ημέρα.



Παρόμοια ανάλυση θα μπορούσαμε να κάνουμε και για την ημέρα της αποστασίας. 15 Ιουλίου 1965, με Κρόνο σε αντίθεση με Πλούτωνα και Ουρανό. Ο Δίας σχηματίζει ένα Ταυ με τη μεγάλη αντίθεση εντείνοντας το μέγεθος των γεγονότων. Εδώ δεν έχουμε κάποια όψη Ήλιου / Ουρανού, αλλά αντίθετα ένα ωραιότατο μεγάλο τρίγωνο Ήλιου στον Καρκίνο με Κρόνο και Ποσειδώνα, που βόλευε πολύ την εγκατεστημένη τάξη.



Και σε πιο μικρής κλίμακας γεγονότα όμως όπως η πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη έχουμε την προδιάθεση της σύγκρουσης συμφερόντων. Αυτή τη φορά ίσως ήταν η Siemens και τα ψηφιακά. Κρόνος / Πλούτωνας σε τετράγωνο πάλι και πάλι μόλις ο Κρόνος έχει αποχωρήσει από την όψη, ο Πλούτωνας βρίσκει την ευκαιρία του. Τετράγωνο Άρη / Ουρανού εδώ και μία ξαφνική και βίαιη άρση υποστήριξης (ο Άρης στο Ζυγό κάνει «διπλωματικές» επιθέσεις, όχι επιθέσεις στο δρόμο).

Μετά από όλη αυτή τη μελέτη των χαρτών τι καταλαβαίνουμε για την όψη Κρόνου / Πλούτωνα; Μία όψη που θα τη δούμε μπροστά μας τρεις φορές από τον Οκτώβριο του 2009 ως τον Αύγουστο του 2010; Θα έχουμε πτώση της κυβέρνησης; Κάποια επέμβαση για θέματα πετρελαίου ή τρομοκρατίας; Κάποια επίθεση εναντίον κυρίαρχου κράτους; Κάποιο νέο παγκόσμιο πόλεμο; Τα γεγονότα έχουν δείξει την ένταση τους ήδη εδώ και καιρό. Και από το τέλος του Αυγούστου και μετά οι σχηματισμοί στο χάρτη έρχονται ο ένας μετά τον άλλο. Ίσως μάλιστα τώρα που διαβάζονται αυτές οι γραμμές να έχουν συμβεί ήδη κάποια σημαντικά γεγονότα από τις ημερομηνίες του Σεπτεμβρίου.

2 Σεπτεμβρίου 2009 έχουμε ένα μεγάλο σταυρό στο χάρτη του Ουρανού με μεγάλες όμως ακόμη ανοχές Κρόνου / Πλούτωνα (όχι ότι έχει ενοχλήσει όμως αυτό σε άλλες περιπτώσεις, όπως είδαμε πιο πάνω).



Στις 6 Σεπτεμβρίου το τετράγωνο αλλάζει συμμαχίες, καθώς χαλάει η όψη Άρη / Ουρανού, συμμετέχει όμως ο Ήλιος και για λίγο και η Σελήνη (καμιά φορά και η συγκεκριμένη ώρα έχει σημασία). Παρατηρήστε την έλλειψη τριγώνων που δείχνει αδυναμία εύρεσης λύσεων. Όλοι εναντίον όλων.



2 Νοεμβρίου 2009 και ο σταυρός επανεμφανίζεται για λίγο με τη Σελήνη και ένα δεύτερο Ταυ- τετράγωνο Ήλιου/ Ερμή με Άρη και Δία. Η συμμετοχή του Άρη στο Λέοντα σε όψη με Ήλιο και Δία θυμίζει «νεύρα έτοιμα για καυγά», ενώ η Αφροδίτη από το Ζυγό είναι η μόνη που προσπαθεί να μαζέψει τα πράγματα.



16 Δεκεμβρίου 2009 και έχουμε τετράγωνα Ήλιου και προσωρινά Σελήνης με Ουρανό ενώ παράλληλα δουλεύει και το τετράγωνο του Κρόνου με τον Πλούτωνα (θυμηθείτε ότι κάπου εκεί κρίνετε κι αν η Τουρκία είναι κατάλληλη να προχωρήσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση)



25 Δεκεμβρίου 2009 (αναρωτιέμαι πώς θα είναι αυτά τα Χριστούγεννα της ζωής μας) και ο Ήλιος είναι σε σύνοδο με τον Πλούτωνα και την Αφροδίτη και σε τετράγωνο με τον Κρόνο. Ο Άρης σταθερά σε αντίθεση με τη σύνοδο Δία / Ποσειδώνα / Χείρωνα.



Υπάρχει κάποια συνάφεια με τα ωροσκόπια της Ελλάδας; Ή ίσως και της Κύπρου; Σημειώστε απλά τη 14η μοίρα Ήλιου και Κρόνου στο ωροσκόπιο της Ελλάδας, μοίρα της σημαντικής σεληνιακής έκλειψης του καλοκαιριού και μοίρα που θα περάσει ο Άρης μεταξύ Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους, αλλά και την άνοιξη του 2010.



Σημειώστε επίσης τις όψεις που δέχονται οι πολιτικοί μας αρχηγοί. Μεγάλο το βάρος και τους δύο και το ξεκίνημα με τον Κώστα Καραμανλή. Ένας πολιτικός που γεννήθηκε μία άλλη εποχή που είχε τετράγωνο Κρόνου – Πλούτωνα. Η επίδραση του τετραγώνου υπάρχει ήδη μέσα του σαν εσωτερική σύγκρουση και όπως γνωρίζουμε στην αστρολογία οι διελεύσεις μας χτυπούν περισσότερο, όταν έχουμε παραπλήσιες όψεις στο χάρτη μας. Οι διελεύσεις που θα συμβούν ωστόσο δε δείχνουν να κάνουν κάποιες αρνητικές όψεις με πλανητικές θέσεις του πρωθυπουργού.



Το τετράγωνο Κρόνου – Πλούτωνα του Οκτωβρίου γίνεται σε θέση εξαγώνου ως προς το γενέθλιο εξάγωνο του. Τι σημαίνει αυτό; Ότι δε θα τον επηρεάσει; Ίσως να είναι απλά ένας έξυπνος παρατηρητής των καταστάσεων, που θα καταλαβαίνει τι γίνεται χωρίς να συμμετέχει. Ίσως όμως να ισχύει και αυτό που λένε άλλοι αστρολόγοι, ότι ακόμη κι αν οι διελεύσεις δεν είναι σκληρές, αν η γενέθλια όψη που ενεργοποιείται είναι δύσκολη, θα είναι σκληρά και τα αποτελέσματα.

Ο Γιώργος Παπανδρέου από την άλλη δείχνει να δέχεται για μεγάλο διάστημα μέσα στο χειμώνα το πέρασμα του Άρη από τον Πλούτωνα του. Κι αυτό θα τον οδηγήσει μάλλον σε επίδειξη ισχύος και ξεκαθαρίσματα. Όμως για το τετράγωνο Κρόνου – Πλούτωνα η μόνη ένδειξη που έχουμε είναι μία πιθανή επαφή με τον ωροσκόπο του, εφόσον η ώρα που έχουμε καταγράψει είναι ακριβής. Στην περίπτωση αυτή το τετράγωνο θα τον φέρει σε μία κατάσταση εγκλωβισμού, από την οποία μάλλον θα χρειαστεί τη διέλευση του Άρη από τον Πλούτωνα του για να επικρατήσει.



Μία δύσκολη εποχή λοιπόν δείχνει να αρχίζει από τον Οκτώβριο αυτού του έτους, εποχή γεμάτη γεγονότα. Το παρελθόν μας δίνει ιδέες για το τι να περιμένουμε, αν και πολλές φορές φαίνεται τόσο αρνητικό που προτιμούμε να κλείνουμε τα μάτια και να συνεχίζουμε τη ζωή μας. Όπως και να’ χει η αστρολογική αυτή μελέτη είχε σκοπό να δείξει ότι ο ανταγωνισμός συμφερόντων και η σύγκρουση κράτους – τρομοκρατίας (κρατικής από άλλο κράτος ή μη) είναι μία διαρκής πηγή γεγονότων που εμφανίζονται στον κόσμο κατά περιόδους και προξενούν βίαιες και απότομες ανακατατάξεις που προκαλούν πραγματικά ή έστω πολιτικοοικονομικά σοκ.

Προς αυτή την κατεύθυνση νομίζω ότι θα πρέπει να περιμένουμε και τις ανάλογες εξελίξεις και να είμαστε προετοιμασμένοι να τις αντιμετωπίσουμε.

Παράρτημα: Συμπληρωματικοί Χάρτες γεγονότων

1. Εισβολή στο Λίβανο



2. Πόλεμος των Φώκλαντ



3. Ουγγρική Επανάσταση



4. Δολοφονία του Γκάντι



5. Εισβολή στη Μαντζουρία



6. 2η Ισπανική Δημοκρατία



7. Η έναρξη της Κομμουνιστικής Επανάστασης στην Κίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια: