Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Το ωροσκόπιο της Νέας Κυβέρνησης

Ορκίστηκε κι άλλη μία κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μετά τον ανασχηματισμό της περασμένης Παρασκευής. Ποια θα μπορούσε να είναι η σημασία της νέας κυβέρνησης και ποιο το πολιτικό της μέλλον;

Βλέποντας το χάρτη της ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης με μια πρώτη ματιά, θα έλεγε κανείς ότι είναι αξιέπαινη η προσπάθεια του κυρίου Παπανδρέου να κάνει επανεκκίνηση στην κυβέρνηση του. Διάλεξε ωροσκόπο Παρθένο, ωροσκόπο εργασίας και σκληρής δουλειάς. Ο κυβερνήτης του ωροσκόπου τοποθετήθηκε στο Μεσουράνημα, ενώ κι ο Ήλιος που σημειωτέον είναι σε σύνοδο με τον Ήλιο του πρωθυπουργού τοποθετήθηκε κι αυτός στο Μεσουράνημα.

Άρης και Αφροδίτη στον 9ο οίκο συνιστούν προσπάθεια για ιδεολογική μάχη, ενώ ο Δίας στον 8ο δίνει εύνοια στο χειρισμό των οικονομικών θεμάτων.

Τέλος ο Κρόνος στον 1ο οίκο, αντικατοπτρίζει τη διέλευση του Κρόνου από τον 1ο οίκο του πρωθυπουργού, του οποίου ο γενέθλιος χάρτης είναι η αλήθεια μοιάζει πολύ με το χάρτη ορκωμοσίας. Είναι στην ουσία μία κυβέρνηση που εκφράζει τον ίδιο. Είναι μία κυβέρνηση μάλιστα που γίνεται αμέσως μετά την ορθοδρόμηση του Κρόνου για να επιβεβαιωθεί αυτό που λέμε τόσο καιρό από τα άρθρα μας ότι η κυβέρνηση πιάνει δουλειά όταν ο Κρόνος είναι ορθός, ενώ όταν αναδρομεί, οργιάζουν τα συμφέροντα και οι επιθέσεις (Πλούτωνας και Ουρανός).

Ωστόσο υπάρχουν λεπτομέρειες που κάνουν δυσκολότερα τα πράγματα. Καταρχήν ο Ήλιος στους Διδύμους δείχνει μία κυβέρνηση που θα προσπαθήσει κυρίως να κάνει συμβιβασμούς και να κλείσει μέτωπα. Καθώς ο Ήλιος κυβερνάει τον 12ο οίκο θα προσπαθήσει πιθανότατα να πάρει κάποια μέτρα υπέρ των χαμηλών εισοδημάτων, ενόψει προεκλογικής εκστρατείας όπως δείχνουν ο Άρης και η Αφροδίτη στον 9ο οίκο.

Όμως η θέση του Ήλιου σε σύνοδο με το Νότιο Δεσμό δε δείχνει πρόοδο προς κάτι καινούριο παρά επανάληψη κυρίως αυτού που ξέρουμε. Επίσης ο Ερμής στον Καρκίνο, κυβερνήτης του χάρτη δεν είναι σε μία ζωδιακή θέση που να βοηθάει τις γρήγορες αποφάσεις. «Θα το σκέφτεται πολύ» η κυβέρνηση για να πάρει τις αποφάσεις που αρμόζουν.

Δύσκολες αναμένεται να είναι και οι επιδράσεις Ουρανού και Πλούτωνα στη νέα κυβέρνηση. Ο μεν πρώτος οδηγεί σε διαφωνίες και διαζύγια μεταξύ των μελών της, ο δε δεύτερος σε υπονόμευση από κάποια συμφέρονται. Ενδιαφέρουσα φαίνεται να είναι και η θέση της Σελήνης στον Αιγόκερω που αντιπροσωπεύει κι αυτή το παλιό ΠΑΣΟΚ. Καθώς αποκλίνει από τον Πλούτωνα, η Σελήνη αυτή δείχνει ότι η υπονόμευση από τα παλιά στελέχη δε θα συνεχιστεί με την ίδια ένταση, ωστόσο η θέση της Σελήνης στον 4ο οίκο δείχνει ασταθή στήριξη στο κυβερνητικό σχήμα. Σήμερα θα στηρίζει αύριο όχι.
Και θα είναι ίσως ενδιαφέρον να αντιστοιχηθεί αυτή η θέση και με το ωροσκόπιο του Ευάγγελου Βενιζέλου που είναι και ο νέος τσάρος που αναδεικνύεται και ο οποίος ανήκει στο ζώδιο του Αιγόκερω.

Ο Ποσειδώνας στον 6ο οίκο τέλος αναμένεται να φέρει κι αυτός κάποιες δυσκολίες στην οργάνωση, προσωπική μας άποψη όμως είναι ότι η επίδραση του στον 6ο οίκο αναιρείται σημαντικά από τον ωροσκόπο Παρθένο και την παρουσία του Κρόνου στον 1ο οίκο του χάρτη.

Επισυνάπτουμε παρακάτω και το χάρτη της ορκωμοσίας για την Παρασκευή 17 Ιουνίου και ώρα 13:16...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Λέτε ότι ''Επίσης ο Ερμής στον Καρκίνο, κυβερνήτης του χάρτη δεν είναι σε μία ζωδιακή θέση που να βοηθάει τις γρήγορες αποφάσεις. «Θα το σκέφτεται πολύ» η κυβέρνηση για να πάρει τις αποφάσεις που αρμόζουν.''

- Να πρόσθέσω εδώ ότι ΄Ερμής,σαν κυβερνήτης ωροσκόπου, βρίσκεται σε όψη σταυρού με πολύ σκληρούς πλανήτες, δηλαδή αντίθεση με Πλούτωνα στον 4ο οίκο, και τετράγωνο με Ουρανό και Κρόνο. Ο σταυρός είναι με απλά λόγια, 'μπρός γκρεμός και πίσω ρέμα΄για μιά κυβέρνηση, και βέβαια και για τη χώρα που κυβερνά- άλλωστε είναι σε αντίθεση με τον Πλούτωνα στον 4ο, που αφορά και τη χώρα που κυβερνά.
Η μόνη θετική όψη είναι το τρίγωνο του Δία από τον 8ο οίκο στον Πλούτωνα, και το εξάγωνο προς Ερμή-8ος οίκος σημαίνει 'φοροι,δάνεια' και ο Δίας σημαίνει πληθώρα- άρα θα μπορούσαμε να πούμε ότι η διαχείρηση των οικονομικών από την κυβέρνηση σημαίνει αυξανόμενη φορολογία και αυξανόμενα δάνεια!