Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Νότιο Σουδάν, ένα νέο κράτος στην Αφρικανική Ήπειρο

Εκεί που πιστεύαμε ότι τα σύνορα δεν αλλάζουν, να τελικά που αλλάζουν. Μετά από δεκαετίες εμφυλίου πολέμου, 2 εκατομμύρια νεκρούς και 5 εκατομμύρια εκτοπισμένους το Νότιο Σουδάν, μία περιοχή με έκταση όσο περίπου η Γαλλία, το Βέλγιο κι η Ολλανδία μαζί και με πληθυσμό 8.5 περίπου εκατομμύρια κατοίκους κήρυξε την ανεξαρτησία της επισήμως στις 9 Ιουλίου του 2011.


Ο χάρτης της χώρας ιδιαίτερα προβληματικός. Πολύ κοντά σε μία έκλειψη στην 9η μοίρα του Καρκίνου δείχνει καταρχήν τεράστια προβλήματα στην αγροτική οικονομία της χώρας. Η Αφροδίτη στο ίδιο ζώδιο και στον 3ο οίκο δείχνει ωστόσο ότι θα υπάρχει διαρκής προσπάθεια επούλωσης αυτών των πληγών. Επίσης υποδηλώνει ότι η βασική οικονομία θα έχει να κάνει με το εμπόριο αγροτικών προϊόντων ή γης. Ωστόσο η αντίθεση Αφροδίτης / Πλούτωνα προδικάζει εξωτερικές παρεμβάσεις που θα αποδυναμώνουν την οικονομία της χώρας και θα την απομυζούν.

Ο ωροσκόπος της χώρας στον Κριό δείχνει ότι η εικόνα που θα έχει ο κόσμος γι αυτό το κράτος θα είναι ότι είναι ηγετική δύναμη. Η Σελήνη στο Ζυγό στον 7ο οίκο όμως δείχνει ότι ο κόσμος θα προτιμά την ειρήνη και θα προσπαθεί ώστε η χώρα να μεσολαβεί στις διεθνείς σχέσεις. Οι συμμαχίες του κράτους όμως δε θα είναι σταθερές, ούτε αξιόπιστες.

Ο Κρόνος στον 6ο οίκο προδικάζει δυσκολίες το κράτος να γίνει βιομηχανικό. Ή τουλάχιστον να αποκτήσει σοβαρή εργατική τάξη, ενώ ο Ουρανός στο 12ο, δείχνει ανατροπές από τυχόν προσφυγικά ρεύματα γειτονικών κρατών που μπορεί να αναστατώσουν και την οικονομία της χώρας.

Στα θετικά του χάρτη θα πρέπει να σημειώσουμε το τρίγωνο Άρη / Κρόνου που δείχνει μία διάθεση το κράτος να είναι οργανωμένο και να δουλεύει παραγωγικά για να παράγει δικούς του πόρους (ο Άρης είναι και κυβερνήτης του ωροσκόπου, άρα συμβολίζει το κυρίαρχο αίτημα του κράτους, που στην περίπτωση μας στο 2ο οίκο είναι να γίνει πλούσιο στηριγμένο στα δικά του πόδια).

Το τρίγωνο Δία / Πλούτωνα δείχνει επίσης μία εύνοια από πλευράς των ξένων, που μπορεί να αφήνουν να του "περνάει" του κράτους αυτού λόγω των επενδύσεων που θα έχουν κάνει εκεί.

Αν ακολουθήσουμε τις πρωτεύουσες κατευθύνσεις (ή το ηλιακό τόξο αν θέλουμε να είμαστε πιο ακριβείς) θα πρέπει να περιμένουμε επιβολή κάποιου είδους "υποτελούς" κυβέρνησης στο κράτος σε ένα διάστημα 10 με 11 χρόνια από τώρα όταν ο solar Πλούτωνας θα κάνει σύνοδο με το Μεσουράνημα.

Ακόμη σε 16 χρόνια από τώρα κάποια σημαντική αλλαγή στη φυσιογνωμία του κράτους ίσως λόγω έλευσης προσφύγων από άλλη χώρα (solar Ουρανός σε σύνοδο με Ωροσκόπο).

Αλλά και σε 9 χρόνια μία κρίση στις διεθνείς σχέσεις του κράτους με τον Κρόνο από ηλιακό τόξο σε σύνοδο με τον 7ο οίκο του.

Ο Ήλιος του χάρτη πάντως (ηγέτης) βρίσκεται σε ακμή με τον 4ο οίκο και δείχνει ότι θα είναι γενικά περισσότερο ένας ηγέτης του λαού ( ή λαϊκιστής ) παρά ένας ηγέτης παραδοσιακός δυτικού τύπου ( τεχνοκράτης ή αυταρχικός ). Οπότε ξέρουμε τουλάχιστον τι να περιμένουμε από τους προέδρους της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: