Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Έκλειψη Σελήνης 18 Αυγούστου

Μία αμφιλεγόμενη έκλειψη, καθώς πολλοί αστρολόγοι δεν την αναφέρουν στον κατάλογο των εκλείψεων του 2016, ενώ άλλες αστρολογικές πηγές την αναφέρουν.

Γίνεται στον άξονα 4ου-10ου οίκου σε τρίγωνο με τον Ουρανό, συνδυάζεται επομένως με κάποιες κυβερνητικές δράσεις που φέρνουν στο προσκήνιο κάτι νέο. Την ίδια στιγμή ο άξονας των Δεσμών της Έκλειψης σχηματίζει ΤΑΥ τετράγωνο με Άρη, Κρόνο και Ποσειδώνα, υποδηλώνοντας κάποιες βίαιες δράσεις απογοήτευσης και απότομης προσγείωσης (όχι τυχαία στην Ελλάδα ανακοινώθηκε ότι ο ΕΝΦΙΑ θα αναρτηθεί στο Taxisnet στις 18/8).

Σε σχέση με τους χάρτες της Ελλάδας η Έκλειψη γίνεται στον άξονα των Δεσμών του χάρτη του 1822, ωστόσο το τρίγωνο με τον Ουρανό μάλλον δίνει διέξοδο σε τυχόν πολιτικές καταστάσεις που θα δημιουργηθούν και δεν εγκυμονεί σώνει και καλά ανατροπές που θα ξαφνιάσουν. Από την άλλη η σύνοδος Άρη Κρόνου είναι ένα ζήτημα που ίσως εμπλακεί με τον άξονα Άρη Αφροδίτης του χάρτη του 1822 με συμφωνίες που έχουν γίνει δηλαδή με τους δανειστές που η δική μας πλευρά προσπαθεί να παραβιάσει μονομερώς με τη γνωστή αταβιστική στάση του Κρόνου στον Τοξότη.

Σε ατομικό επίπεδο αξίζει να προσεχθεί και ο ωροσκόπος στο Σκορπιό γιατί θα ενεργοποιήσει κακίες και θυμό από καταστάσεις που θα κληθούμε να υπομείνουμε εκ νέου, ενώ αντίθετα το Μεσουράνημα σε τρίγωνο με Άρη και Κρόνο δείχνει να στηρίζει την εξουσία του με περικοπές και σκληρές αποφάσεις, που δεν κάθεται να δικαιολογήσει σώνει και καλά. Γενικά άλλωστε ο Κρόνος στον Τοξότη δηλώνει και μία έλλειψη σεβασμού στο σαβουάρ βιβρ και στα προσχήματα.

Καλή θέση εκείνη του Ερμή που μπορεί να βοηθήσει σε τεχνικά ζητήματα και να λύσει κάποια προβλήματα σε συνδυασμό με τους Δεσμούς και τον Δία. Επομένως αν έχετε εργασιακά ζητήματα προς επίλυση, προχωρήστε τα και μην περιμένετε να έρθει ο Σεπτέμβρης.

Επηρεάζονται περισσότερα τα ζώδια του σταθερού σταυρού των τελευταίων ημερών, αλλά και τα ζώδια του μεταβλητού σταυρού στο δεύτερο δεκαήμερο, ενώ θετική προβλέπεται περισσότερο η έκλειψη για τα ζώδια της φωτιάς και του αέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: