Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Συγκριτική μελέτη χαρτών 1822 και 1830. Μέρος Πέμπτο.

Συγκριτική μελέτη χαρτών 1822 και 1830. 
Μέρος Πέμπτο.

Συνεχίζουμε τη μελέτη μας με δύο ακόμη γεγονότα από την πολιτική ιστορία της Ελλάδας.

5ος χάρτης: Συνθήκη του Λονδίνου (17/30 Μαίου 1913). Τέλος του Α’ Βαλκανικού Πολέμου

Ο χάρτης με το νέο ημερολόγιο δίνει την παρακάτω εικόνα.


Εδώ έχουμε Ποσειδώνα στο Μεσουράνημα (αν αποδεχτούμε τον Ωροσκόπο έχουμε την εκπλήρωση της Μεγάλης Ιδέας) αλλά και Δία στον Ερμή και την ακμή του 4ου (αύξηση εδαφών και ενίσχυση μοναρχίας). Ο Άρης είναι επίσης στην ακμή του 7ου οίκου κοντά στη σύνοδο Δία Κρόνου. Δεν έχουμε όμως κάποια όψη υπόβαθρου για να είμαστε ειλικρινής, εκτός από τον Ποσειδώνα στο MC, που απαιτεί όμως να αποδεχτούμε το συγκεκριμένο ωροσκόπο (τον Δία στη θέση που είναι δεν τον θεωρούμε «αρκετό» για την επέκταση του κράτους στον Α’ Βαλκανικό Πόλεμο. Αν πήγαινε για σύνοδο με τον Ήλιο και δεν ήταν ανάδρομος ίσως να το σκεφτόμασταν).

Ας δούμε μήπως έχουμε κάτι διαφορετικό με την ημερομηνία στο παλιό ημερολόγιο.


Εδώ έχουμε πάλι την παραδοξότητα ότι έχουμε λίγο καλύτερες όψεις. Η Αφροδίτη ας πούμε είναι σε θετικές όψεις με τους Δεσμούς, στον 7ο οίκο, στη σύνοδο Δία Κρόνου. Επίσης έχουμε και μία Σελήνη κοντά στον Ωροσκόπο, εάν αποδεχτούμε την ισχύ του. Ας πάμε όμως και στον 6ο χάρτη. 

6ος χάρτης: Συνθήκη του Βουκουρεστίου (28 Ιουλίου/10 Αυγούστου 1913). Τέλος του Β’ Βαλκανικού Πολέμου


Εδώ δε φαίνεται να έχουμε σημαντικές όψεις υπόβαθρου, πέραν από τη διέλευση των Δεσμών από την αντίθεση Σελήνης Πλούτωνα. Όπως θα δούμε και πιο κάτω βέβαια στη Μικρασιατική Καταστροφή δεν είναι αμελητέα διέλευση αυτή, ωστόσο είναι μια διέλευση που δεν βγάζει πάντα αναλογα αποτελέσματα.

Ο Άρης σαν ενεργοποιητής κάνει ΤΑΥ τετράγωνο με την αντίθεση Άρη Αφροδίτης, ενώ ο Ήλιος κάνει τρίγωνο με τη σύνοδο Δία Κρόνου.

Εάν πάρουμε την ημερομηνία στο παλιό ημερολόγιο, δε βλέπουμε ουσιαστικές αλλαγές, πέρα του ότι αντί για τον Ήλιο είναι ο Ερμής που κάνει θετική όψη με Δία και Κρόνο.

Γενικά πάντως αυτή η συνθήκη δε φαίνεται να δουλεύει τόσο καλά όσο οι πρώτες επεκτάσεις του ελληνικού κράτους. Φυσικά εδώ εξετάζουμε μόνο τις απλές διελεύσεις, δεν βλέπουμε ούτε μεσοδιαστήματα, ούτε προόδους, ούτε ηλιακά τόξα.

Εκείνο όμως που βγαίνει εδώ ως συμπέρασμα είναι ότι:
  • Οι άξονες Άρη Αφροδίτης και Δεσμών, η σύνοδος Δία Κρόνου (αλλά ενδεχομένως και Σελήνης Πλούτωνα) ενεργοποιούνται με τα μεγάλα γεγονότα
  • Οι οίκοι βάσει του ωροσκόπου που επιλέξαμε «δείχνουν» να λειτουργούν
  • Σε κάποιες περιπτώσεις οι ημερομηνίες με το παλιό ημερολόγιο δείχνουν να λειτουργούν ισοδύναμα ή και καλύτερα.
  • Κάποιοι χάρτες θα ήθελαν «κάτι παραπάνω» στις διελεύσεις τους, κυρίως αυτοί των Βαλκανικών Πολέμων.
Αυτά προς το παρόν και θα συνεχίσουμε με την αντιπαραβολή στο επόμενο μέρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: