Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Συγκριτική μελέτη χαρτών 1822 και 1830. Μέρος Έκτο.

Συγκριτική μελέτη χαρτών 1822 και 1830. 
Μέρος Έκτο.

Θυμίζουμε από την προηγούμενη ανάρτηση μας ότι η ως τώρα μελέτη των χαρτών μας έχει δείξει ότι:

  • Οι άξονες Άρη Αφροδίτης και Δεσμών, η σύνοδος Δία Κρόνου (αλλά ενδεχομένως και Σελήνης Πλούτωνα) ενεργοποιούνται με τα μεγάλα γεγονότα
  • Οι οίκοι βάσει του ωροσκόπου που επιλέξαμε «δείχνουν» να λειτουργούν
  • Σε κάποιες περιπτώσεις οι ημερομηνίες με το παλιό ημερολόγιο δείχνουν να λειτουργούν ισοδύναμα ή και καλύτερα.
  • Κάποιοι χάρτες θα ήθελαν «κάτι παραπάνω» στις διελεύσεις τους, κυρίως αυτοί των Βαλκανικών Πολέμων.

Προσπαθώντας να εξηγήσουμε το σημείο 3 ωστόσο πέσαμε στο συλλογισμό τι γίνεται, εάν σαν ημερομηνία του ελληνικού κράτους δεν εκλάβουμε την 13 Ιανουαρίου του 1822 αλλά την 27 Ιανουαρίου (με το νέο ημερολόγιο) ή την 15η Ιανουαρίου (με το παλιό) όπου όπως μαθαίνουμε από την ιστορία έληξε η Α’ Εθνοσυνέλευση της Τροιζήνας.


Στο χάρτη αυτό λοιπόν βλέπουμε ότι συνεχίζει και υπάρχει η σύνοδος Δία Κρόνου, ο Άρης παραμένει στη θέση που έχει περίπου και στο χάρτη της 13/1, ομοίως και οι Δεσμοί. Το μόνο που μπορεί να αλλάζει είναι η θέση του Ήλιου. 


Η οποία είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα θέση, διότι:


a. συμπίπτει με τη θέση του Ουρανού του χάρτη του 1830 
b. δημιουργεί ένα νέο σημείο ενεργοποίησης, καθώς λαμβάνοντας τους χάρτες που εξετάσαμε από την αρχή παρατηρούμε ότι στη θέση αυτή έχουμε:
τον Άρη σε ιδιομοιρία στην ενσωμάτωση της Επτανήσου (με το παλιό όμως ημερολόγιο)
τον Δία σε ιδιομοιρία ή ανοχή 1ο στη συνθήκη του Βερολίνου του 1878 (13 Ιουλίου και με τα δύο ημερολόγια)
και πάνω από όλα τον Ουρανό των Βαλκανικών Πολέμων που έχει όψη ιδιομοιρίας

Από τη μελέτη λοιπόν προκύπτει ότι και ο χάρτης της 15/1/1822 (παλιό ημερολόγιο) είναι ένας σημαντικός χάρτης. Σε κάθε περίπτωση όμως είτε πάρουμε το χάρτη της 1/1/1822 είτε αυτόν, υπάρχουν συγκεκριμένες θέσεις μοιρών που είναι ευαίσθητες, ήτοι:

- Μοίρες 6-8 των μεταβλητών και δη Παρθένου Ιχθύων
- Μοίρες 25-27 των σταθερών και δη Λέοντα Υδροχόου
- Μοίρες 20-22 των παρορμητικών και δη Κριού και Ζυγού

Αυτά τα συμπεράσματα ισχύουν όποιον κι από τους δύο χάρτες να πάρουμε και δείχνουν να αποκαλύπτουν ένα νέο φάσμα ευαίσθητων μοιρών που ενεργοποιούνται με σημαντικά γεγονότα στην ιστορία της Ελλάδος.

Ας συνεχίσουμε όμως τώρα τη μελέτη μας και με περαιτέρω γεγονότα του 20ου αιώνα. Θα μελετήσουμε τώρα τα εξής γεγονότα:

1. Μικρασιατική Καταστροφή (Πυρκαγιά της Σμύρνης 13 ως 17 Σεπτεμβρίου 1922 ή 31 Αυγούστου με 4 Σεπτεμβρίου με το Παλιό Ημερολόγιο)
2. Έκρηξη Ελληνοϊταλικού Πολέμου (28 Οκτωβρίου 1940)
3. Δεκεμβριανά, Έναρξη Εμφυλίου Πολέμου (3 Δεκεμβρίου 1944)
4. Δικτατορία των Συνταματαρχών (21 Απριλίου 1967)
5. Αποκατάσταση της Δημοκρατίας (24 Ιουλίου 1974)

Επιφυλασσόμαστε να προχωρήσουμε σε ανάλυση πιο πρόσφατων ιστορικών γεγονότων, θεωρώντας ότι δεν υπάρχει ακόμη αντικειμενική ιστορική εκτίμηση που να είναι αποστασιοποιημένη.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με το 1ο γεγονός:

1ος χάρτης: Μικρασιατική Καταστροφή (Πυρκαγιά της Σμύρνης 13 ως 17 Σεπτεμβρίου 1922 ή 31 Αυγούστου με 4 Σεπτεμβρίου με το Παλιό Ημερολόγιο)

Ας δούμε πρώτα τις διελεύσεις με το νέο ημερολόγιο. Εδώ δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την αντίθεση Σελήνης Πλούτωνα, κατεξοχήν όψη λαϊκής καταστροφής του γενέθλιου χάρτη του 1822, η οποία ενεργοποιείται άμεσα από τη διελαύνουσα Λίλιθ (αν ερμηνεύσουμε τη Λίλιθ ως απουσία, έχουμε απουσία του Πλούτωνα στον 6ο οίκο των σωμάτων ασφαλείας, άρα απουσία του στρατού, που εγκατέλειψε τον κόσμο, ενώ τα καράβια εγκατέλειψαν τους πρόσφυγες, πηγαίνοντας στην Αθήνα για το κίνημα που είχε εκδηλωθεί) αλλά και το ΤΑΥ τετράγωνο του διελαύνοντος Άρη με τους διελαύνοντες Δεσμούς που έπληττε αυτή τη θέση. Ο Χείρωνας στον 7ο δείχνει αποξένωση συμμάχων, ο Δίας στον 1ο, αποφυγή για ακόμη χειρότερα μέσω της διπλωματίας που ακολούθησε, σε αντίθεση με τον Κρόνο όμως έδειξε ότι προσέκρουσε σε άλλες διαθέσεις των συμμάχων.

Να σημειώσουμε ότι οι Δεσμοί έχουν συγκλίνουσα όψη στην πραγματικότητα με τη Σελήνη Πλούτωνα κι όχι αποκλίνουσα όπως φαίνεται, καθώς οι Δεσμοί κινούνται ανάδρομα (έστω κι αν εδώ είναι ορθόδρομοι, που σημαίνει φέρνουν πιο άσχημα γεγονότα, όπως συνήθως οι ανάδρομοι πλανήτες). 

Βεβαίως οι Δεσμοί δεν μπορούν να θεωρηθούν απόλυτα αξιόπιστοι ως διέλευση, καθώς σε άλλες περιπτώσεις δεν προκαλούν ανάλογης βιαιότητας γεγονότα. Ωστόσο όπως είπαμε εδώ εξετάζουμε μόνο τις διελεύσεις και δεν μελετούμε συμπληρωματικές επιδράσεις από προοδευτικά συστήματα, κλπ, που θα μπορούσαν να εξηγήσουν γιατί άλλοτε λειτουργεί η συγκεκριμένη διέλευση και άλλοτε όχι.


Στον χάρτη με το παλαιό ημερολόγιο τώρα, ο Ήλιος πηγαίνει πίσω στην αντίθεση Άρη Αφροδίτης που πάλι έχει να κάνει με τις διεθνείς συνθήκες καθώς πράγματι είχε συμφωνηθεί να αποχωρήσει ο ελληνικός στρατός πλέον από τη Μικρά Ασία.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η Καταστροφή φαίνεται να είναι ένα φαινόμενο της γενέθλιας όψης Σελήνης Πλούτωνα του χάρτη του 1822. Περαιτέρω μελέτη ίσως χρειάζεται για να αποσαφηνιστεί με ποιον ακριβώς τρόπο.


Σημείωση: Και με τη δημοσίευση αυτή κλείνει το διαδικτυακό μας αφιέρωμα. Για όσους ενδιαφέρονται για περαιτέρω χάρτες γεγονότων θα υπάρξουν στην υπό έκδοση εργασία του συγγραφέα "4 Διαλέξεις για τους Χάρτες της Ελλάδας" που θα εκδοθεί εντός του 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: