Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Έκλειψη Σελήνης στους Ιχθείς - Εντάσεις σε Ψυχολογικά και Οικονομικά Θέματα

Μία έντονη Έκλειψη Σελήνης έχουμε αυτή την εβδομάδα στο Προσκήνιο. Θέματα που θα θιγούν δείχνουν να είναι το αίσθημα αποδοχής σε ομάδες, η υπεράσπιση του ατομικού έργου, οι κινήσεις συναισθηματικής πίεσης και ανταγωνισμού, το συναισθηματικό bullying και άλλες καταστάσεις που έχουν σκοπό να οδηγήσουν στα άκρα τις αντοχές μας.

Οι όψεις του ωροσκόπου και του Μεσουρανήματος δεν είναι κακές, οπότε σε κάποιο βαθμό τα δυσάρεστα γεγονότα θα αποσβεσθούν από το περιβάλλον και οι όποιες επιδράσεις θα μείνουν κυρίως στο ψυχολογικό επίπεδο. Ωστόσο η δυναμική του Άρη στον οίκο που προκαλεί βίαιες καταστάσεις, ενίοτε και θανάτους, δεν πρέπει να υποτιμηθεί, ειδικά σε μία έκλειψη. Δε φτάνει που είναι στον 8ο οίκο, είναι και σε όψη με τον Ουρανό, αλλά και πάνω στον ηλιακό κλήρο του Ουρανού. Από την άλλη η Αφροδίτη και ο Ήλιος αποσβένουν μεγάλο μέρος της έντασης και μέσω του σταθερού ωροσκόπου, αλλά και καθώς έχουν θετικές πλανητικές εικόνες (Δίας = Αφροδίτη / Βόρειος Δεσμός -> τύχη από ομαδικές συνευρέσεις), Ήλιος = Ερμής / Δίας (ευνοείται ο μακροπρόθεσμος σχεδιασμός).

Γενικά θα λέγαμε ότι είναι μία δύσκολη ψυχολογικά Έκλειψη, που όμως σε εξωτερικό επίπεδο θα έχει αρκετές αντιστάσεις για να αποσοβήσει τα χειρότερα. Παρόλα αυτά κάτι ξαφνικό (φύσης Άρη/Ουρανού) σαν μία βίαιη απώλεια ή ακόμη και επίθεση ή απότομη παρέμβαση ή εγχείριση (ο Άρης στον 8ο τείνει να είναι πιο κοντά στο Σκορπιό σαν κυβερνήτης, άρα του 7ου οίκου του χάρτη) δεν πρέπει να αποκλειστεί. Επομένως θα πρέπει να υπάρχει ετοιμότητα ανατροπής για το επόμενο τρίμηνο τουλάχιστον. Πολλά θέματα που τώρα θα τεθούν με απότομο τρόπο, θα λυθούν πάντως πιο ρεαλιστικά, όταν ο Άρης τριγωνίσει την Έκλειψη τους επόμενους μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: